bragross663a 0 Report post Posted November 29, 2016 ja brałam DOXEPIN i ma pomagał Tylko nie wiem czy jest na receptę czy nie bo dostałam od znajomej Share this post Link to post Share on other sites
Rolnik1973 0 Report post Posted November 30, 2016 Najlepszy jest sex, bez recepty i za darmo, rozluźnia napięcie, a zmęczenie fizyczne powoduje dobry sen. Share this post Link to post Share on other sites
jaccekk44ss 0 Report post Posted December 19, 2016 Albo nudny film, tudzież serial w telewizji. Share this post Link to post Share on other sites
bridgett 0 Report post Posted February 27, 2017 Tak! łatwo mówić bo zdrowy to i na stojąco albo bywa że i w fotelu się kimnie. Zauważyliście, że stres i bezsenność idą w parze? Zwykle to przepracowanie, nieodpowiednia dieta i niedobory witamin są winne. Może warto pomyśleć o jakimś preparacie witaminowym, biovital pozytywnie wpływa na serce i układ krwionośny, może warto spróbować? Share this post Link to post Share on other sites
wapniu 0 Report post Posted February 27, 2017 Ja sobie znalazłam swój osobisty sposób na stres, a dokładniej mówiąc vaporizer. Kupiłam specjalnie taki egzemplarz nadający się do różnego rodzaju suszu, bym mogła palić także zioła lecznicze i uspokajające. Robię sobie w domu taką aromatoterapię Share this post Link to post Share on other sites
Patrycja 0 Report post Posted November 17, 2017 z tego co wiem to w takich sytuacjach warto przyjmować witaminę d bo jest kojąca . Jednak stres i bezsenność w dłuższej perspektywie może bardzo zaszkodzić zdrowiu naszego serca . Musimy więc o siebie dbać bo serce mamy jedno. Warto więc chozić na regularne badania u doświadczonego lekarza specjalisty http://kardiochirurgpoznan.pl/ który odpowiednio się nami zajmie Share this post Link to post Share on other sites
tomcio 0 Report post Posted November 20, 2017 A próbowaliście czosnku? Czosnek działa przeciwzapalnie i wzmacniająco. To taki naturalny antybiotyk. Nie dość, że fajnie smakuje w wielu potrawach to jeszcze ma tyle właściwości zdrowotnych. Np. pomaga w zaśnięciu. Jeśli chodzi o stres to nie wiem, ale na pewno jakaś herbatka się przyda. Może z melisy? Próbowałeś? Share this post Link to post Share on other sites
bunia 0 Report post Posted November 20, 2018 A magnez? Czy przypadkiem nie pomaga w ograniczeniu stresu? Share this post Link to post Share on other sites
jako 0 Report post Posted April 20, 2020 ja uważam, że stres trzeba po prostu rozpoznać w sensie poznać dokładne źródło stresu i starać się je wyeliminować z naszego otoczenia jeśli tylko jest to możliwe. czasami zmiana pracy czy miejsca zamieszkania lub ludzi wokół niestety ale jest konieczna dla naszego zdrowia. Poczytaj sobie ciekawy artykuł na temat stresu właśnie https://nauki-spoleczne.info/stres i sprawdź jak on wyniszcza nas od środka i jaki ma wpływ na dalsze życie... nie wolno tego bagatelizować Share this post Link to post Share on other sites
duka 0 Report post Posted April 27, 2020 Zgadzam się,że magnez jest bardzo dobry na stres. Sporo magnezu jest w czekoladzie więc można połączyć przyjemne z pożytecznym. Share this post Link to post Share on other sites
olekmas12 0 Report post Posted April 30, 2020 jeśli ktoś zastanawia się z czym iść do psychologa czy problem z który, się zmaga jest na tyle poważny to poczytajcie na stronie https://wetalk.pl/blog/z-czym-do-psychologa/ pomocny wpis na blogu który odpowiada na to pytanie. Koniecznie zobaczcie polecam. Share this post Link to post Share on other sites
pjast 0 Report post Posted April 30, 2020 Ja musiałam zmienić pracę... nie dawałam rady na poprzednim stanowisku. Share this post Link to post Share on other sites
kelton.klein 0 Report post Posted May 5, 2020 Może to czas udać się do psychologa? Porozmawiać z kimś? Share this post Link to post Share on other sites
adrien.reichel 0 Report post Posted May 6, 2020 Warto pić ziołowe herbaty, mi to bardzo pomaga, kiedy jestem zestresowany. Share this post Link to post Share on other sites
altrok 0 Report post Posted September 23, 2020 Mnie uspokaja czytanie książek, zawsze jak łapie mnie stres, to siadam i cos czytam, bardzo mnie to uspokaja. Jedną z moich ulubionych książek ostatnio jest "Nie wiesz wszystkiego" Marcela Mossa http://www.wydawnictwofilia.pl/Ksiazka/498 bardzo ciekawy i wciągająca thriller. Share this post Link to post Share on other sites
blaze.harber 0 Report post Posted September 23, 2020 Może warto wybrać się do specjalisty, który przepisze coś odpowiedniego na bezsenność. Share this post Link to post Share on other sites
willmslitzy 0 Report post Posted September 24, 2020 Stres jest bardzo niebezpieczny, gdy przejmuje kontrolę nad naszym życiem. Share this post Link to post Share on other sites
roti 1 Report post Posted October 28, 2020 Dużo zależy od tego też jakiego rodzaju to jest stres i jak bardzo na nas wpływa. Moja znajoma nie potrafi sobie radzić w stresujących sytuacjach i bardzo często przechodziło to u niej wcześniej w stanie depresyjne. Od jakiegoś czasu leczy się w https://psychomedic.pl/psychiatra-katowice/ i w końcu czuje, że udaje się jej panować nad swoim życie Czasem pomoc najlepszego specjalisty jest nieoceniona i niezbędna, by pomóc sobie unormować swoje życie Share this post Link to post Share on other sites
lukrecja 0 Report post Posted November 3, 2020 Na stres dobry jest magnez, jeśli zaś chodzi o bezsenność, to jakieś ziołowe preparaty z walerianą. Share this post Link to post Share on other sites