Farmer 1 Report post Posted August 14, 2012 Cześć, Jestem ciekaw, co sądzicie na temat biogazowni. Z pewnością w Waszej okolicy powstała lub powstaje inwestycja tego typu. Ostatnio sporo się o tym pisze i dużo firm dostaje dofinansowania na takie inwestycje. Myślicie, że te firmy zarobią na swoich inwestycjach? Share this post Link to post Share on other sites
jarilitmanen 0 Report post Posted September 2, 2012 jeśli ma to w jakiś sposób poprawić moje życie to niech budują _________________ szlifierka cnc strugarka do drewna optymalizerka cnc do drewna maszyny do produkcji okien Share this post Link to post Share on other sites
Michal333 0 Report post Posted October 20, 2012 Zdecydowanie uważam, że takie firmy zarobią na siebie. Ostatnio nawet czytałem na ten temat na stronie odnawialnecieplo.pl . Zgodnie z ich artykułem coraz więcej firm stara się o dofinansowanie. W mojej okolicy nie ma jeszcze takiej instytucji. Ale myślę, że za kilka lat na pewno ktoś wpadnie na taki pomysł. Share this post Link to post Share on other sites
VoYtek8 5 Report post Posted August 4, 2013 U mnie także nikt czegoś takiego nie buduje, ale słyszałem że dobry zysk z tego jest i to tylko kwestia czasu aż to się pojawi w całej Polsce. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Tomek 3 Report post Posted September 6, 2013 Będąć na targach, słyszałem same zalety biogazowni, ale u mnie w pobliżu też nie ma żadnego podobnego projektu, być może z czasem to się zmieni.Myślę, że w skutek dotacji, dofinansować póki co opłaca się tworzyć i wchodzić w takie inwestycje. Chciałbym zobaczyć zestawienie miesięczne z czystego zysku (bez dofinansowań) takiej biogazowni. Share this post Link to post Share on other sites
malaga 0 Report post Posted May 11 Nad takimi sprawami ja jeszcze za bardzo się nie zastanawiałem, ale za to chcę powiedzieć, że jak dla mnie właśnie posiadanie tej właściwej pompy ciepła jest czymś bardzo ważnym. Dziś już wiem, że zawsze warto jest skorzystać z urządzeń od https://www.aircon.panasonic.eu/PL_pl/ranges/aquarea/ i właśnie dlatego ja również na nie się zdecydowałem. Share this post Link to post Share on other sites
elus55 0 Report post Posted September 15 Niestety w moich okolicach jak na razie nie budują i raczej się nie zapowiada, ale zobaczymy Share this post Link to post Share on other sites