lczep 0 Report post Posted October 28, 2021 Zastanawiam się nad wymianą pieca, jednak nie wiem do końca, jaki powinienem wybrać, może wy macie jakieś rady? Myślę nad ekogroszkiem, waszym zdaniem będzie to dobre rozwiązanie, nie zawiodę się? Czytałem ze przepisy się zmieniają i nie dostanę dotacji. Share this post Link to post Share on other sites
szymonlew1987 0 Report post Posted October 29, 2021 co do dotacji fakt nie dostaniesz lepszy bedzie kocioł na pellet też zasypowy ale paliwo podlega programowi i jest to lepsze paliwo do pieca jest czystsze wydajniejsze oraz tańsze niż ekogroszek opellet i jego cena jest najbardziej stabilna od lat ja bym szedł w pellet jak pytasz o zdanie lub coś new eko czyli pompa ciepła i tu duża dotacja i totalny brak obsługi Share this post Link to post Share on other sites
lczep 0 Report post Posted October 30, 2021 Masz taki kocioł, możesz coś polecić? Jak z awariami etc. Żeby też serwis był ok w razie czego. Często robisz przeglądy? Share this post Link to post Share on other sites
szymonlew1987 0 Report post Posted November 7, 2021 serwis raz do roku jak w każdym kotle automatycznym bez względu na rodzaj zasilania ,jesli chcesz mieć kocioł w pełni sprawny ja regularnie serwisujesz nie ma awarii a jeśli jest to musisz to jakby przewidzieć - tj. kupić kocioł z dobrą gwarancją / czytaj serwisem / Share this post Link to post Share on other sites
lczep 0 Report post Posted November 15, 2021 A jaka marka, możesz coś polecić? Share this post Link to post Share on other sites
malaga 0 Report post Posted March 13 Także kiedyś miałem bardzo podobny problem, ale na dzień dzisiejszy jestem zdania, że właśnie bardzo wiele cennych informacji zawsze znajdziemy w sieci. Uważam, ze również bardzo dobrze w artykule https://www.aircon.panasonic.eu/PL_pl/blog/co-to-jest-pompa-ciepla-split/ opisano to czym de facto jest pompa ciepła split. Share this post Link to post Share on other sites